Hedonista Hobbiblog

Jus & Calzone

Kulipintyó: Egy fatörzs Vietnámból, amelyet akár mi is kibérelhetünk

2017. május 10. - FroG

dsc01464.jpgA Kulipintyó a J&C különleges épületekkel foglalkozó, változó időközönként megjelenő rovata. A cikksorozat a Föld különféle tájairól származó, valami miatt érdekes lakóházak, szállodák és egyéb funkciójú építmények bemutatását tűzte ki céljául.

Szerte a világon találhatóak elképesztően őrült ötletektől megvalósult épületek. A Hang Nga Villa azonban talán mind közül a legőrültebb, ebből adódóan a Crazy House becenév se véletlen. A vietnámi Da Latban található épület azonban nem csupán a formájával és a fatörzsnek látszó megjelenésével kivételes, hanem annak okán is, hogy gyakorlatilag kibérelhető szállásként funkcionál a kalandvágyó turisták számára.


Bár úgy tűnik, hogy a Hang Nga egy ősi képződmény, a látszat esetünkben csal: az elképesztő formákkal rendelkező épület 1990-ben, azaz szűk 30 éve várja a látogatókat. A ház designjában felfedezhetőek például a Gaudira jellemző formák, azonban Salvador Dalí álomvilágától sem áll távol a "szálloda" külleme, az építészek pedig mindent megtettek azért, hogy minél természetközelibbnek alkossák meg az épületet, a fő tervező saját bevallása szerint Walt Disneytől is szerzett inspirációt. Ebből adódóan nem csak az óriási fából faragott épülettestet csodálhatjuk meg, de ezen megtalálhatóak az erdőkre jellemző gombák és a különböző növények is.

A Dang Viet Nga által megálmodott,megépített épület ugyanakkor nem csak a külsejével alkot maradandót, de az épület belső terei és szobái is kifejezetten egyediek. A panzió szobái 10 különböző témát dolgoznak fel, ezek mindig valamilyen állat-, vagy növény köré csoportosulnak, így például találkozhatunk tigris, hangya vagy kenguru szobával is, természetesen többek között. A szobákban lévő bútorok mindegyike kézzel készített és gyakran ezek a formai követelmények miatt a falba vannak építve, az szobák közötti folyosókat pedig úgy alkották meg, hogy azok különböző barlangokra hasonlítsanak.

dsc_0092.jpgA Hang Nga bár első látásra nagyon drága szállásnak tűnik, kicsit utánanézve még magyar árakhoz viszonyítva is olcsó szobákat találhatunk itt, pláne ár-érték arányban. A tigris szoba például 19000 forint körül mozog 2 főre 1 éjszakára reggelivel, de a hangya szoba például szintén két főre 18000 forintnak megfelelő vietnámi Dongért bérelhető, és összességében ezek a panzió legdrágább szobái.

Ez a kiváló szálláshely ugyanakkor folyamatosan fejlődik, a hivatalos weboldaluk szerint nagyjából 2020-ra lesz teljesen készen. 

A Hang Nga hivatalos weboldaláért ide, a Tripadvisor oldaláért pedig ide kattintsatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr5312474027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása