Hedonista Hobbiblog

Jus & Calzone

Ajánló: Ízműhely, Tatabánya

Kiváló minőségű, családias hangulatú street food étterem

2017. június 10. - FilmBaráth

izmuhely_002.jpg

A street-food forradalom végre ideért Tatabányára is. A gasztrománok sajnos nem voltak túlságosan elkényeztetve nálunk minőségi gyors kaják terén, de szerencsére tavaly megnyílt az Ízműhely (helyieknek mondom: Dózsakertben,  a régi Facuki helyén), és viharsebesen meghódította a célközönség szívét. Mert ez egy barátságos hely, ahová jó betérni akár egy kávéra is, de még inkább egy ebédre vagy egy vacsorára, jó kifogás sosem rossz. Nagyon hamar a kedvenc helyemmé vált ez a kicsi, de nagyon családias kis étterem, elég sokféle finomságot megkóstoltam már itt. Nemrégiben a szívbajt hozták rám azzal, hogy rövid időre bezártak, (felmondott a szakács, beletelt néhány hétbe, amíg pótolni tudták), de szerencsére újra kinyitottak, úgyhogy az első adandó alkalommal be is tértem egy finom ebédre, ami természetesen ugyanolyan mennyei volt, mint mindig.

Igazi kis ékszerdoboz a hely, ahogy belépsz, máris jókedvre derülsz, olyan vidám hangulata van:

 izmuhely_005.jpg

 izmuhely_006.jpg

 izmuhely_007.jpg

Amilyen pici a hely, olyan széles választékból lehet rendelni, ha megéhezünk. Az angol reggelitől a bruschettán át a krok monsieur-ig van itt minden, ami szem-szájnak ingere, külön felhívnám a figyelmet a Monte Cristo szendvicsre (sajtos sonkás bundás kenyér áfonyalekvárral tálalva), a rántottára, a körtés-camembertes paninire és a quasadilla-ra. A hamburgerekig még nem jutottam el (nem könnyű ám végigenni ezt a gigahosszú étlapot:-)), de ismerőseim egybehangzóan rajonganak értük, ezért záros határidővel arra is sort fogok keríteni, hogy leteszteljem őket (a vegaburgertől a pikáns ízbomábig ebből a műfajból is van miből választani). Természetesen szomjazni sem fog az, aki betér ebbe a barátságos kis gasztrofészekbe, a limonádén keresztül a gyümölcsturmixokon és a teákon át a vaníliás tejig terjed a választék, és természetesen kávéból sincs hiány. És még mindig nincs vége, mert tészta és egytálételek is találhatóak az étlapon, és akkor a desszertekről még nem is beszéltem. Az árfekvés a minőséghez képest azt gondolom, hogy nem túlzó, nem olcsó, de megfizethető.

Mivel a legújabb szolgáltatása az Ízműhelynek a főétel (eddig "csak" leves és desszert volt választható ebédre), naná, hogy lecsekkoltam az e heti ajánlatot, ami tejszínes-gombás csirkeragu volt, petrezselymes rizzsel. De előtte ebben a melegben nagyon jól esett egy hideg málnakrémleves, amelyen érződött a törődés, amellyel készítették, friss volt, ízletes és karakteres. Amint letettem a kanalat az üres tányérba, már érkezett is a főétel, amely nemcsak szemre volt tetszetős, hanem gasztromán lelkemet is kellemesen simogatta, mert a maga műfajában tökéletesen lett elkészítve, selymesen lágy volt, ugyanakkor kellőképpen testes is, remek volt az összhatás. Ezt az ízorgiát természetesen meg kellett koronázni egy finom desszerttel, egy régi nagy kedvencemet, almás pitét kértem vanília mártással, és a nálam szokásos capuccino sem maradhatott el.

izmuhely_011.jpg

izmuhely_013.jpg

izmuhely_018.jpg

A fentieken túl egy szénsavmentes vizet fogyasztottam, és a végén 3.280 Ft-ot fizettem, szerintem az ár-érték arány teljesen rendben volt. Tatabányai szinten kiemelkedő minőségű kis, családias étteremről van szó, amelyben a kiszolgálás kedves, gyors és udvarias, még arra is van idő, hogy a vendégekkel beszélgessenek, pedig van pörgés, én elég holt időben - délután két órakkor -  mentem, de akkor is elég sokan voltak. Nagyon szurkolok ennek a lelkes kis csapatnak, mert értéket teremtenek, igazi gasztroélményt tudnak nyújtani a hozzájuk betérőknek, ha valaki nálunk jár, feltétlenül nézzen be az Ízműhelybe, nem fogja megbánni!

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr2512567911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kkornel 2017.06.11. 17:41:18

Ez az ar videken sok, ha ez nem egy sponzor hirdetes akkor tobb sebbol verzik a dolog. A Rizs nem petrezselymes csak ra van szorva valaminrondan es durvara vagott zold, bar a tanyer szele tobbet kapott.
A piten levo martasban nem tudok tul sok vaniliat felfedezni. 3300ert Budapesten is kapsz komolyabb ebedmenut sztem, ergo ez videken tul van arazva foleg Tatabanyan.
Tisztelettel

FilmBaráth 2017.06.11. 18:10:12

@kkornel: nem szponzor hirdetésről van szó, ahogyan a cikkben is írtam, ugyanúgy kifizettem a számlám, mint bárki más. Nem az Ízműhely keresett meg azzal, hogy írjak róluk, saját magam döntöttem úgy, hogy felhívom a figyelmet a kedvenc helyemre. Az ár nem az ebédmenüre vonatkozott, benne volt a leves, a főétel, a desszert és a capuccino is. Elég sokat járok "vidéken" és Pesten is gasztrokalandozni, el tudom dönteni, hogy milyen az ár-érték arány. A rizs valóban petrezselymes volt, a pitéhez tartozó mártás kellőképpen vaníliás volt, ha nem hiszed, ülj be az Ízműhelybe, válassz a kínálatból, és utána mondj véleményt róluk:-)

kkornel 2017.06.11. 19:10:54

@FilmBaráth: elnezest en csak kepek alapjan es az altalad leirtak utan tudok velemenyt formalni nyilvan ezert is irtad a cikket, hogy megoszd a tapasztalataidat. A kepek utan a levesrol nem tudok nyilatkozni lehet jo volt (bar a tejszines vagy inkabb tejfolos habaras nyomai nem tuntek el nyomtalanul)
Mint irtam a foetel koreteben a petrezselyem nem jelentkezik inkabb a tanyer szelere van szorva rendkivul hanyagul es kulonbozo mereture vagva.
A vanilia szosz semmi igazi vaniliat nem tartalmaz (ertsd nincsenek benne fekete pontok amik a valodi vanilia jelenletere utalnak). Innentol kezdve ez az ebed nem tunik tobbnek mint egy atlag alsokategorias etterem ebedmenuje, a kepek es a cikk utan koszonom szepen nem fogok elutazni Tatabanyara, de ha arra jarok megkostolom igerem.
Ui.: Definialnad azt a szo osszetetelt, hogy street food etterem?
süti beállítások módosítása