Hedonista Hobbiblog

Jus & Calzone

Heti recept: Banános csokifagyi

2017. július 23. - FilmBaráth

Tombol a kánikula, toljuk a fagyit ezerrel, hogy túléljük valahogy ezt a szaharai hőséget. Pedig nem túl olcsó ez a finomság mostanában, és hát lássuk be, a minőséggel is akadnak gondok sok helyen, és arról még nem is esett szó, hogy igazi kalóriabombát viszünk be vele a szerveztünkbe. Szerencsére ma már minden magára valamit adó fagyilelő hely kínál néhány cukormentes változatot, ami nagyon jó dolog, ugyankkor meglepően egyszerűen és gyorsan elkészíthetünk mi is otthon egy abszolút alakbarát hűs desszertet, amellyel gyakorlatilag zéró melóval lehet nagyot villanatni a család előtt.

bananos_csokifagyi.jpg

Banános csokifagyi

Hozzávalók:

  • 2 db banán
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek mogyoróvaj
  • 1/2 tk vanílaaroma (vagy fél vaníliarúd kikapart belseje)
  • 1/2 tk fahéj
  • csipet só

Elkészítés:

A turmixgép lesz a főszereplője ennek a roppant bonyolult receptnek. Előkapjuk őkelmét, és már eshetünk is neki a fagyinknak. A banánokat meghámozzuk, és belekarikázzuk a turmixgépbe. Majd utánaküldjük a kakaóport, a mogyoróvajat, a vaníliaaromát, a fahéjat és a csipet sót. Turmixgép teteje becsuk, rákészül a feladatra, majd megnyomja a gombot. Nem egyszer, hanem többször, addig, amíg össze nem keverednek a hozzávalók, ha szükséges, adjunk hozzá kevés vizet. Ha homogén lett a masszánk, késznek minősíthetjük a fagyinkat. Már csak annyi a dolgunk, hogy átvarázsoljuk egy dobozba, és elküldjük hűsölni a mélyhűtőbe egy éjszakára. Másnap gombócolunk, habzsolunk, és irigyeljünk magunkat azért a büntetlen élvezetért, amit olyan ügyesen összehoztunk magunknak. Érdemes legalább dupla adagot készíteni (de inkább triplát, vagy négyszerest, ha nagy a család), mert nagyon gyorsan fogy!

A recept innen.

bananos_csokifagyi2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr8312680241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása