Hedonista Hobbiblog

Jus & Calzone

HotelTonight - az app, amivel még könnyebb az olcsó szállásfoglalás

2017. augusztus 08. - FroG

Manapság szinte karikacsapás egyszerűséggel szervezhetünk önmagunk számára is kisebb-nagyobb utazásokra, erre a célra ugyanis rengeteg applikáció valamint weboldal áll rendelkezésünkre, néhányról mi is beszéltünk korábban. A mai cikkünk azonban egy olyan alkalmazással foglalkozik, ami kifejezetten az olcsó szállásokat segít találni a felhasználóinak, a HotelTonight használatával ugyanis gyakorlatilag last minute találhatunk szobákat egyes szállodákba, amelyek ezt a lehetőséget meghirdetik.

A HotelTonight 2010-ben alapult három üzletember (Sam Shank, Jared Simon és Chris Bailey) vállalkozásaként. Shank számára nem volt idegen korábban sem a turizmus tematikája, hisz neki köszönhetjük a DealBase.com-ot és a Travelpostot is, utóbbit 2004-ben, előbbit 2008-ban hozta létre. A HotelTonightot pedig főleg ennek a két korábbi vállalkozásának a tapasztalatai alapján találták ki, Shank ugyanis egy olyan applikációt akart létrehozni, amivel azoknak a fogyasztóknak kedvez, akik éppen aznapra szeretnének szállást foglalni, lehetőleg minél olcsóbban.hoteltonight.png

Az app. 2011-től elérhető, kezdetben csak az USA-ban, az Apple termékeken volt használható, azonban napjainkra már Androidra is optimalizálták, valamint Európában és Ausztráliában is elérhetőek a szolgáltatásai. A HotelTonight alapvetően a szállásadó és a szálláskereső igényeire építve működik, nem véletlen tehát, hogy 80 millió dolláros befektetői tőkénél tart (több óriáscég felől), mindössze szűk 7 év alatt és 15 millió letöltésnél jár.

Az alkalmazás lényege, hogy a szállodák meghirdetik a szabadon maradt szobáikat azoknak a vendégeknek, akik mondjuk arra az éjszakára szeretnének foglalni, nyilván a szoba ára így a töredékére csökken, ami még így is profitot jelent a szállásadó számára, mert egyébként ez üresen maradna. A kezdeti metódus elsősorban arra épült, hogy az adott nap reggelén találhattunk az adott nap éjszakájára vonatkozó szállást, a HotelTonight azonban a közelmúltban ezt megfejelte azzal, hogy akár egy héttel előre is foglalhatunk kedvezményes szobát magunk számára. Egészen új funkció az alkalmazásban (ami miatt tulajdonképpen aktuálissá vált elővenni), hogy a legfrissebb módosításoknak köszönhetően nem csupán olcsó szobákat találhatunk-foglalhatunk a segítségével, hanem lehetőségünk adódik arra is, hogy a már meglévő szobánkat hasonló kondíciók alapján, minimális felárat fizetve egy lakosztályra cseréljük.

Az alkalmazás nyilván elsősorban a szerencsére épül, mert semmi nem garantálja, hogy az adott időintervallumon belül találhatunk magunknak jó áron szállást a HotelTonighton keresztül. Viszont azok számára, akik mindenképp csak maximum egy éjszakát maradnak és szeretnének kockáztatni, mindenképp érdemes megpróbálni trükközni az alkalmazással, persze elsősorban külföldön működik a dolog, de azért az itthoni városokkal is érdemes próbálkozni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr4812701413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása