Hedonista Hobbiblog

Jus & Calzone

Heti recept: Túrófánk

2017. november 19. - dome613

received_1836453123033615.jpegMostanában egyre jobban húz a szívem a desszertek felé, remélem, megbocsájtotok érte. :) Nem tudom megunni nagymamám receptkönyvének lapozgatását, és akárhányszor a Túrófánkhoz érek, muszáj elkészítenem. Gyors is, finom is, épp egy punnyadós vasárnap délutáni recept. Én személy szerint (házi) szilvalekvárral imádom, de azért barackkal sem rossz... :)

 

 

 

 

Hozzávalók: 

  • 25 dkg túró 
  • 8 ek. liszt
  • 3 ek. cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 cs. vaníliás cukor

És itt jön a legjobb része: az egészet összekeverjük, hagyjuk 20 percig állni, hogy a túró kiengedje a levét, és bekössön a liszttel. Egy jó szaftos masszát kell kapnunk, de a rendes fánkkal ellentétben nem nyújtjuk, még csak be sem gyúrjuk. Forró olajba két kanál segítségével beleszaggatjuk, sütjük, és fogyasztjuk.

A hardcore sütemény-evők porcukrozhatják is. :) Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr2413278441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása