Hedonista Hobbiblog

Jus & Calzone

Heti recept: Spenótos penne csirkével, aszalt paradicsommal

2017. december 31. - dome613

014ps.jpgÍgy év végén muszáj olyan ételeket készíteni, amik gyorsan megvannak és persze finomak is, mert időt kell hagyni a pihenésre is. A legegyszerűbb dolgunk a tésztaételekkel van, így én most egy ide passzoló recepttel készültem, ami készülhet akár egy lábasban is, ha egy kicsit ráérősebbek vagyunk. A spenótot lehet, hogy nem szokták sokan az aszalt paradicsommal összemixelni - itt az idő, hogy kipróbálják!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé (vagy comb, kinek mi)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 20 dkg lehetőleg friss spenót; fagyasztottból is csak a leveles változat
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 3-4 dl tejszín
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 20 dkg száraztészta (penne, tagliatelle, pappardelle, fusilli, farfalle...) 

Indításként tegyünk fel a tésztának vizet forrni. (Ha belefőznénk a raguba, arra később kitérek, olvassatok tovább.)

this-one-pot-chicken-spinach-bacon-alfredo-is-dam-2-22533-1474592825-2_dblbig.jpgApróra vágjuk a vöröshagymát és olívaolajon egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban addig pirítjuk, míg üveges nem lesz. Közben a megtisztított fokhagymagerezdeket felszeleteljük, és a már üveges hagymára dobjuk, majd lehúzzuk a tűzről (ugyanis a fokhagyma rendkívül gyorsan elég).

A csirkemellet vagy combot nagyobb csíkokra vágjuk, a hagymákra tesszük, majd a tűzhelyre visszatéve nagy lángon lepirítjuk. Amint a csirke lepirult, felöntjük a tejszínnel (attól függ, a csirke maga mennyi vizet engedett), és sózzuk-borsozzuk. A lecsöpögtetett aszalt paradicsomot ízlés szerint csíkozzuk vagy kockázzuk, és a többi alapanyaghoz adjuk, valamint, ha fagyasztott spenótunk van, azt is most adjuk hozzá. Összeforraljuk, és nagyjából 10 perc elteltével a csirkének már el is kell készülnie, így ellenőrizzük. 

Ha a tésztát szeretnénk a raguba belefőzni, nem pedig külön, akkor most öntsük bele, illetve öntsünk hozzá még 2 dl tejszínt illetve 1 dl vizet, és hagyjuk erős lángon elfőni. Természetesen ha kevésnek ítéljük a folyadékot, pótoljuk.

Ha friss spenótot használunk, az csak így a legutolsó lépésként kerüljön bele az ételbe, hiszen nagyon gyorsan megfonnyad és elveszti "spenótosságát". Pár perc után már tálalhatjuk is, jó étvágyat! Persze ha egy kis sajttal kiegészítenénk, csak bátran... :) 

 

A FOODYNY is szívesen oszt meg tőlünk tartalmat!

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr7813532719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása