Hedonista Hobbiblog

Kencefice: Nivea Hairmilk sampon

Személyre szabott hajápolás

2017. július 25. - Kata SWL

kenceficesokadik.pngA Kencefice című rovatunkon belül új, szépségápolással kapcsolatos termékeket fogok tesztelni, illetve a velük kapcsolatos tapasztalataimat is megosztom Veletek.  Fontos leszögeznünk: ha tesztelésre is kapok terméket, a véleményemet nem befolyásolja az, hogy a bemutatott kencét ingyen kaptam, vagy a saját pénzemből vásároltam. Természetesen lesz olyan, ami nekem bevált, de Nektek nem fog, illetve fordítva; de mindig befolyásoltságtól mentes, valós tartalmat olvashattok majd. Íme az első termék, illetve cikk

Május végén kaptam tesztelésre a Nivea Magyarországtól az új samponjaik közül egyet. A hajtejek 3 verzióban kaphatóak: vékony, vastag, illetve normál szálú hajra valóak közül választhatunk, így mindenki megtalálja a számára legideálisabbat. Mivel más a hajunk, ezáltal a hajszerkezetünk is; másmilyen ápolást igényel egy vastag szálú egyenes, vagy egy vékony szálú, göndör sörény. A  termék természetes összetevője a tejfehérje, ami a hajszálakba behatolva, belülről erősíti azt. A termék ígérete szerint elnehezítés nélkül táplálja és erősíti a roncsolódott hajat. Lássuk valóban így van-e.

Tovább

Heti recept: Banános csokifagyi

Tombol a kánikula, toljuk a fagyit ezerrel, hogy túléljük valahogy ezt a szaharai hőséget. Pedig nem túl olcsó ez a finomság mostanában, és hát lássuk be, a minőséggel is akadnak gondok sok helyen, és arról még nem is esett szó, hogy igazi kalóriabombát viszünk be vele a szerveztünkbe. Szerencsére ma már minden magára valamit adó fagyilelő hely kínál néhány cukormentes változatot, ami nagyon jó dolog, ugyankkor meglepően egyszerűen és gyorsan elkészíthetünk mi is otthon egy abszolút alakbarát hűs desszertet, amellyel gyakorlatilag zéró melóval lehet nagyot villanatni a család előtt.

bananos_csokifagyi.jpg

Banános csokifagyi

Hozzávalók:

  • 2 db banán
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek mogyoróvaj
  • 1/2 tk vanílaaroma (vagy fél vaníliarúd kikapart belseje)
  • 1/2 tk fahéj
  • csipet só

Elkészítés:

A turmixgép lesz a főszereplője ennek a roppant bonyolult receptnek. Előkapjuk őkelmét, és már eshetünk is neki a fagyinknak. A banánokat meghámozzuk, és belekarikázzuk a turmixgépbe. Majd utánaküldjük a kakaóport, a mogyoróvajat, a vaníliaaromát, a fahéjat és a csipet sót. Turmixgép teteje becsuk, rákészül a feladatra, majd megnyomja a gombot. Nem egyszer, hanem többször, addig, amíg össze nem keverednek a hozzávalók, ha szükséges, adjunk hozzá kevés vizet. Ha homogén lett a masszánk, késznek minősíthetjük a fagyinkat. Már csak annyi a dolgunk, hogy átvarázsoljuk egy dobozba, és elküldjük hűsölni a mélyhűtőbe egy éjszakára. Másnap gombócolunk, habzsolunk, és irigyeljünk magunkat azért a büntetlen élvezetért, amit olyan ügyesen összehoztunk magunknak. Érdemes legalább dupla adagot készíteni (de inkább triplát, vagy négyszerest, ha nagy a család), mert nagyon gyorsan fogy!

A recept innen.

bananos_csokifagyi2.jpg

Könyvajánló: Dr. Andrási Nóra: Mindenmentes (2017)

Nemcsak az ételérzékenyeknek hasznos ez a jó kis szakácskönyv, hanem mindenkinek, aki egészségesebb ételeket is ki akar próbálni

mindenmentes.jpg

Óriási sokk, amikor hirtelen életmódot kell váltani. Én is átéltem ezt az helyezetet, apukámnak nagyon magas volt a cukra, és ha el akartuk kerülni az inzulinrezisztenciát, azonnali hatállyal változtatni kellett az étrendünkön. Nem volt könnyű egyik napról a másikra eltérni a megszokott dolgoktól, de mivel az egészség az első, nem volt időnk filozofálni, a megoldást kellett keresnünk erre a problémára. Voltak nehéz heteink, de ma már kizárólag korpás pékárút fogyasztunk, cukor nincs (helyette nyírfacukor és stevia van), fehér liszt csak mutatóba akad itthon, a korábbinál jóval egészségesebb ételeket fogyasztunk, sokat mozgunk, és szépen fogyunk. És nem is kellett lemondanunk semmiről, egyszerűen csak lecseréltük a kedvenc ételeink alapanyagait, ugyanúgy habzsoljuk a sütiket, mint korábban, és toljuk a fagyit ebben a sivatagi forróságban, csak éppen odafigyelünk arra, hogy cukormentes legyen. Éljük az életünket, egészségesek vagyunk, és vagyon költünk a ruhatárcserére. Vagyis egyáltalán nincs vége a világnak attól, hogy egészségügyi ok miatt hirtelen új életmódra kell átállnunk, nem tragikusan kell felfogni a helyzetet, hanem praktikusan, az orvossal pontosan tisztázni kell, hogy mit lehet enni, és mit nem, majd ez alapján neki lehet állni utánajárni, hogy mit mire kell cserélnünk az étrendünkben. Miután ezen túl vagyunk, érdemes beszerezni néhány szakácskönyvet, amely meghozza a kedvet a kísérletezéshez a konyhában, mert egyszerűen elkészíthető és finom ételeket készíthetünk a segítségével. Dr. Andrási Nóra Mindenmentes című könyve pontosan ilyen, telis-tele van alapreceptekkel, amelyeket később kedvünkre variálhatunk, és pontos leírást kaphatunk arról, hogy milyen alapanyagokat kell tartanunk a kamrában  ahhoz, hogy bármikor össze tudjunk dobni egy finom reggelit/ebédet/vacsorát, illetve meggyőződhetünk arról, hogy milyen sokszínű konyhát vihetünk akkor is, ha valamilyen ételérzékenységgel kell együtt élnünk vagy vegán életmódot folytatunk. Átlátható, jól szerkesztett, egyszerű, de nagyszerű recepteket tartalmazó szakácskönyv, amelyet nem csak az érintettek forgathatnak haszonnal, hanem azok is, akik egyszerűen csak ki akarnak próbálni egészségesebb ételeket is.

Az ételérzékenységek sora sajnos végtelen, van, aki tejet, van, aki  glutént, és van aki cukrot nem fogyaszthat, illetve a vegán életmódot folytatók sem tejet, sem tojást nem vesznek magukhoz. Ez azonban egyáltalán nem azt jelenti, hogy le kell mondaniuk akármiről is, hiszen ma már a piac is reagált a sajnos egyre gyakoribb civilizációs betegségekre, és már minden alapanyagból beszerezhető a helyettesítő termék. Lesz néhány nehéz hetünk, amíg megszokjuk, hogy mit mivel válthatunk ki, de aztán ugyanúgy folytatódhat a habzsi-dőzsi, mint korábban, csak egy picit jobban oda kell figyelnünk, mi kerül az asztalra, ennyi az egész.

Tovább

Kalandjárat I./6 A nápolyi toplista

Avagy ezeket ne hagyd ki ... szerintem

kalandjarat6.jpg

Most, mikor befejeztem nápolyi barangolásomat, jónak láttam egy top 5 listát írni, amiben megpróbálom összeszedni a kihagyhatatlan dolgokat a városból. Nyilvánvalóan egy eléggé szubjektív felsorolás lesz, viszont a közös az bennük, hogy valahogy mindenhol mindig felbukkanak.

Tovább

3+1 hűsítő ital a nyárra

chill.jpgEbben a pokoli forróságban egy-egy sör vagy fröccs mellé bizony jól esik, ha néha valami izgalmasabbat, érdekesebbet fogyasztunk, meg persze az sem utolsó, ha kertiparti alkalmával meg tudjuk villantani ismerőseinknek a tudásunkat. Gondolnunk kell ugyanakkor azokra is, akik nem fogyasztanak alkoholt, így övék lett a plusz egy lehetőség, a másik három pedig szigorúan 18+. 

Tovább

Heti recept: Házi bagel

img_20170516_112539.jpgEgy kicsit más vonalat képvisel a mai poszt, mint eddig, ugyanis eddig úgyszólván komplett ételekkel találkoztunk, most pedig egy pékáru kerül bemutatásra, ami szerintem kezd egyre jobban Magyarországon is elterjedni. Nyilván ez is otthon készítve a legfinomabb, és egy rendkívül egyszerű receptben meg is találjátok a titkát. 

 

 

 

 

Tovább

Könyvajánló: Kisgyörgy Éva - Travellina: Világutazók kézikönyve (2016)

Könnyen áttekinthető, hasznos kézikönyv, amely praktikus segítséget jelent utazásaink megszervezéshez

travellina.jpg

Ha utazási blog, akkor Travellina. Kisgyörgy Éva szenvedélye a világjárás, a multik zárt világát cserélte fel évekkel ezelőtt erre a sokkal szabadabb életformára, ma már eljutott odáig, hogy a hobbijából él, kalandjait pedig a blogjában örökíti meg. Ha valaki, ő aztán mindent tud az utazás megszervezéséről, nem is értem, miért tartott ilyen sokáig, amíg megszületett ez a rendkívül praktikus kis könyvecske, amely egyrészt meghozza a kedvet ahhoz, hogy azonnal felpakoljuk a motyót, és elhúzzunk a világ másik végére nyaralni, másrészt pedig mindenre kiterjedően, röviden, mégsem unalmasan összefoglalja, hogy mire kell odafigyelnünk utazásunk megszervezésekor. A hölgyről tudni kell, hogy főként egyedül utazik, egyszerűen azért, mert ő így érzi a legjobban magát az útjai során, és még engem is meg tudott győzni arról, hogy ha betartunk néhány alapszabályt, nyugodtan nekivághatunk így a világnak, nem lesz semmi bajunk. Érdemes megfogadni Travellina tanácsait, hiszen ő tényleg körbe járta már a Földet, rengeteg tapasztalatot gyűjtött, többek között profin használja az internetes gyűjtőoldalakat, ahol megtalálhatjuk a legolcsóbb repülőjegyet, a nekünk megfelelő szállást, és megannyi más, fontos információforrást, amellyel nemcsak sok pénzt lehet spórolni, hanem megkímélhetjük magunkat a kellemetlen meglepetésektől is. Az utazásunk egyéni megszervezése sok időt és energiát kíván, viszont jóval költséghatékonyabb, mintha egy utazási irodára bíznánk magunkat, ráadásul hatalmas szabadságot ad, nem kell igazodnunk senkihez sem, a saját ritumusunkban vezényelhetjük le a jól megérdemelt pihenésünket. Könnyen áttekinthető, hasznos kézikönyv, amelyet érdemes végigtanulmányoznunk, mielőtt belevágunk a nyaralás/telelés/őszölés vagy egy hosszú hétvége megszervezésébe.

Miért jó utazni? Kivel indulj útnak? Hogyan válassz utazási irodát? Hogyan szerezz pénzt az útra? Ne félj egyedül belevágni! Milyen papírmunka vár ránk a felkészülés során? Melyik legyen előbb: repülőjegy vagy szállás? Mit kell tudni az autóbérlésről? Mire kell figyelni az utasbiztosításnál? Mi menjen a kézipoggyászba? Mennyi pénzt vigyünk magunkkal? Hogyan éljük meg jól az utazást? Hogyan kerüljük el a betegségeket? Milyen ajándékokat vegyünk a rokonoknak és a barátoknak? Hogyan lőjük a legjobb fotókat? Megannyi fontos kérdés, amelyre megkapjuk a választ ebből a kis kézikönyvből.

Tovább

Kalandjárat I./5 Nápolyi utolsók

kalandjarat5.jpg

Őszintén szólva az utolsó napokra már egy kicsit kezdtem besokallni Nápolytól. Nem feltétlenül azért, mert unatkoztam vagy épp nem tetszett, csak már láttam szinte mindent, az összes látványosságot és templomot. Mindemelett már a pizzát se kívántam annyira és az összes helyi édességeket is kipróbáltam. Így, a legutolsó nápolyi napomon, elvonultam az egyetlen helyre, amit még nem néztem meg az eltervezettek közül.

Tovább

Kulipintyó: Bor van a Szőlőben

iw-ceretto-08-665x306.jpgMint már megszokhattátok, a Kulipintyóban mindig olyan épületeket keresünk, amelyek kiemelkednek a környezetükből, és érdemesek arra önmagukban is, hogy külön programelemként megtekintsük őket. A mai cikk főszereplője nem más, mint az Olaszországban, Alba városában található Ceretto borászat, birtok. Nem kevesebb, mint három generáció óta próbálják a Ceretto család tagjai még feljebb-és feljebb srófolni a hírnevüket, és már 2009-ben ki is találták a tutit (amelyről nem titkoltan a mai cikk alapját is szolgáltatja): A Szőlő. 

Tovább

A stílusromboló divat

Sokak stílusát a divat határozza meg, pedig  közel sem szabadna. Mindig jön valami új, vagy a régebbieket ássuk elő: ma, ha Budapesten végigmegy az ember az utcán, minimum 10 nővel/lánnyal találkozik, akinek az éppen terítéken lévő fekete bársonyszalag (illetve továbbfejlesztett verziói), a choker látható a nyakában.  Mindig voltak és vannak dolgok, amik divatosak, de nem értjük, hogy miért, mert sokszor távol állnak a jó ízléstől.

Először is, szögezzük le, hogy nem attól lesz valaki stílusos és divatos, ha minden aktuális darabot magára aggat. Tudd, hogy mikor mit illik felhúzni, és hova, milyen alkalomra (pl. ha már Neked is van chockered, inkább csak fesztiválokra és hasonló bulikra tartogasd).  Másrészt, attól, hogy valami éppen „menő”, nem kell Neked is követned. Akkor leszel igazán divatos, ha követed a trendeket, de csak a stílusodhoz illő, a Neked valóban tetsző darabokat építed be a ruhatáradba, és variálód a már meglévőkkel.  

art-fashion-illustration-model-vogue-favim-com-54848.jpg

Tovább