Hedonista Hobbiblog

Ajánló: Peti's Döner Kebap (Győr)

2017. március 12. - dome613

10408599_805691849493168_1943946802076975761_n.jpgHa dönerezőt emlegetünk, a legtöbb ember fejében már meg is jelenik a kis fa bódé, egy benne sürgölődő arab származású fiatalemberrel, pedig bizony ezen túl is találunk olyan gyorséttermeket, amelyek alapvetően erre specializálódtak, mégis le tudunk ülni elfogyasztani a kebapot. A győri éttermek, bárok repertoárján kiemelkedő színvonalat képsivel a Peti’s, 2012-es nyitása óta rendszeres fogyasztói vagyunk, és soha (bizony, soha) nem kellett csalódottan távoznunk a helyszínről.

Bár a vélemények között több panasz érkezett a kiszállításra, erről nem tudok nyilatkozni, mindig személyesen intéztük magunknak a kívánt falatokat, így ebbe nem is mennék bele.

Az idén 5. évfordulóját ünneplő Peti’s a kezdetekhez mérve szép lassan kinőtte magát dönerezőből bárrá, bisztróvá, annyit szélesedett és újult a kínálat, hogy közel sem csak kebapot vagy tortillát lehet náluk kapni. Bevezették a tésztaféléket (egészen pontosan 11 félét, de egy nap csak 2-3 féle van, amelyek naponta cserélődnek), és 2-3 havonta jöttek a tematikus szendvicsek is, ezekből jelenleg 8 féle található. Természetesen a diétázókra is gondoltak, így, ha valaki lightosabbat szeretne fogyasztani, azok a 8 féle szendvics salátára írt verziójából válogathatnak.

12734071_1050461715016179_8439919287717061603_n.jpgMár nyitáskor megvolt az a minőségre való törekvés, ami elengedhetetlen minden vendéglátóhely szempontjából, a Peti’s Döner Kebap esetén ez a házilag készített, helyben sütött pitán alapul, és ezt a bomba biztos alapot a mai napig ugyan azon a magas szinten készítik. A legtöbb, nem profi mentalitású gyorsétterem ott vérzik el, hogy spórolnak a munkán és az alapanyagon – szerencsére esetünkben ez nem történt meg, így történhetett az, hogy a Peti’s éve óta az egyik legjobb helynek számít Győr-szerte. (Tudom, rengeteg jó hely van, ne aggódjatok, amelyik megérdemli, idővel megkapja a saját cikkét. :) )

Ezen a ponton muszáj néhány szóval illetnem az adagokat. Ezek az adagok nem csak, hogy elegek, hanem már-már brutálisak! Felnőtt létünkre minden alkalommal küzdünk a tészta és a kebapok mennyiségével is: a tésztabox dugig van tömve, a kebapokban pedig annyi a belevaló, hogy az embernek esélye sincs átharapni egyben az egészet. (Mit ad isten, a hét folyamán ismét arra jártam, fel is töltöttem az Insta-fiókunkba a „Kansas city” néven futó szörnyet.)

Ha mindez nem lenne elég, nem csak, hogy nagy az adag, de tényleg nagyon finom is. A tematikus szószok harmonizálnak, a zöldségek frissek, a tészták, a pita és a hús is helyben készül, egyszóval amit itt 4,5 éve létrehoztak, az példaértékű lehet minden jövőbeli vendéglátós számára. Aki pedig Győrben jár, és szeretne olcsón étkezni (990 Ft az extra kebap, 1090 Ft minden szendvics, és 1250 Ft a legdrágább tészta) úgy, hogy jól is lakjon, mindenképp térjen be ide, és próbálja ki, jó szívvel tudom ajánlani.

10450837_732060360189651_4032975621579714492_n.jpg

… Ja, és ha még nem lenne elég, nyáron saját készítésű gyümölcsös gofrival, és fagyival is szolgálnak. Tejszínhab, juharszirup, csokiszósz, amit csak el tudtok képzelni, minden párosítás játszik. :) 
Keressétek a Peti’s Waffel feliratú kiskocsit az utcán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr3612324995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeme közé, laposan! 2017.03.12. 21:51:29

Címük nincs is, annyira jók, hogy úgyis mindenki egyből odatalál... Meg Győr úgyis kicsi, hamar rábukkan az ember.

dome613 2017.03.12. 21:53:19

@szeme közé, laposan!: Feltételezem, a Facebookon nem kerested, ott még térkép is van hozzá.