Hedonista Hobbiblog

Jus & Calzone

Könyvajánló: Smoothie

Ebben a jó kis kiadványban mindenki megtalálhatja a kedvének és ízlésének megfelelő smoothie-változatot

2017. május 19. - FilmBaráth

smoothie2.jpg

Ebben a bolond időjárásban muszáj tolni a vitamint, különben egyik megfázásból esünk a másikba, az pedig kinek hiányzik, nem igaz? Arra viszont nem mindenkinek van ideje,hogy minden nap gondosan kiporciózza a gyümölcsöket, azon túráztassa magát, hogy milyen ételt főzzön, amiből nem hiányzik a zöldség. Erre a problémára a megoldás a smoothie, ami valahol a gyümölcslé és a turmix között található félúton, és megvan az a hatalmas előnye, hogy viharsebesen lehet belőle nagyon finom és egészséges innivalókat gyártani. Nem kell hozzá semmi extra segédeszköz, egy erősebb turmixgépet előbb-utóbb úgyis be kell szereznünk a konyhába, a gyümölcscentrifuga opcionális, elsősorban haladóknak érdemes beruházniuk rá, akik ki tudják használni ezt a praktikus szerkezetet. Aztán már csak annyi a dolgunk, hogy minden hozzávalót belezúzunk a gépbe, megnyomjuk gombot és gyönyörködünk abban, ahogyan helyettünk dolgozik, és legyártja nekünk az iható vitaminbombát, amit pohárba töltünk, és már kortyolhatjuk is az egészséges nedűt. Ebben a bookazine-ban (nem szakácskönyv, de nem is magazin, ezek hibridje) rengeteg ötletet kaphatunk smoothie-témakörben a legegyszerűbbtől a legfenségesebbig, mindenki megtalálhatja benne a kedvének és ízlésének megfelelő változatot.

Áfonyás vagy spenótos-körtés, esetleg sárgarépás, almás és uborkás? Cifrázzuk egy kicsit és legyen banános csokoládéval és mogyoróval? Ínyenckedjünk, és adjunk egy esélyt a csokoládés capuccino smoothie-nak? Adjunk az egészségnek, és kísérletezzünk gyümölcs és zöldséglevekkel? A variációk száma végtelen, annyi ínycsiklandozó receptet kapunk a pofinkba, hogy csak győzzük bejelölgetni, hogy melyiket kellene minél előbb kipróbálni.

smoothie.jpgNégy fejezetre tagozódnak a leírások, gyümölcsös, zöldséges és desszert smoothie-k, valamint gyümölcs és zöldséglevek között válogathatunk. A képek szépek, igényesek, azonnal meghozzák a kedvet a kísérletezéshez. A leírások átláthatóak, a hozzávalók és a receptek jól követhetőek, kezdők is nyugodtan nekiláthatnak a kivitelezésnek, de a haladók sem fogják halálra unni magukat a bookazine lapozgatása közben. Futós reggelekre éppen úgy találunk magunknak ötletet, mint egy különleges desszerthez (kávémániásként a csokoládés capuccino smoothie részemről szerelem volt első látásra, csokoholistaként a dupla csokis azték változat kihagyhatatlan kategória, ínyencként pedig a gyümölcsös-narancslikőrös variáció ragadta meg a fantáziámat).

Az egzotikus ízek kedvelői sem lettek elfelejtve, akad itt karibi és pina colada smoothie is, az ananász, a mangó és megannyi déligyümölcs meglepően sokféle variációban kerül az olvasó elé, tökéletes tengerpart-feelinget árasztva magukból. Az eper, az áfonya, az alma, a sütőtök is változatosan használható fel, a meglehetősen hétköznapi gyümölcsökből igazi ízorgiát lehet kihozni, nem is kell hozzá drága és különleges hozzávaló, csak el kell engednünk a fantáziánkat. A zöldségek esetében is az ötletek széles tárháza sorakozik a szemünk előtt, megdöbbentő, hogy milyen különleges, mégis egyszerűen elkészíthető finomság készíthető pl. paradicsomból vagy zellerből.

Jó kis kiadvány ez, hasznos, kreativitásra serkent, segítséget nyújt az egészséges(ebb) életmódhoz, színvonalas külcsíny és érdekes, sokoldalú belbecs tartozik hozzá, azok is megtalálhatják a számításukat vele, akik csak most ismerkednek a műfajjal, és azok is, akik az ínyencebb recepteket keresik. Be kell szereznem egy erősebb turmixgépet...

A kiadványt a Kossuth Kiadó jóvoltából volt lehetőségem elolvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr3112509667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása