Hedonista Hobbiblog

Jus & Calzone

VOLTaképpen nem is rossz

2017. július 03. - FroG

p1130441.JPGÉvek óta halasztgatjuk már, hogy meglátogatjuk a VOLT fesztivált, ez a legnagyobb zenés fesztivál Győrhöz közel, ráadásul Magyarország legjobb és legnagyobb zenés összejövetelei között van, amely évről-évre világsztárokat tud felvonultatni.

Idén megfogadtuk, hogy ha esik, ha fúj, elmegyünk. Ennek érdekében először megpróbáltunk akkreditálni a fesztiválra, nyilván ehhez sok reményt nem fűztünk, azonban úgy gondoltuk, megéri megpróbálni. Sajnos sikertelenül jártunk – ami összességében sajnos nem meglepő – azonban szakmai napijeggyel, ami olcsóbb a sima fesztiváljegynél, alkalmunk volt meglátogatni a fesztivált.

A napokat böngészve számunkra a pénteki, június 30-ai dátum volt a legjobbnak tűnő számunkra, révén a Pendulum és a Paramore is meghatározta a blog alapítóinak fiatalkorát, így nem csoda, hogy ez a nap váltotta ki belőlünk a legnagyobb ovációt. Nyilván a Linkin Parkra is felkaptuk a fejünket, azonban egyrészt az utóbbi albumjuk gyengesége miatt nem voltak túl biztatók, másrészt a sold out miatt a szakmai jegy erre a napra marha drága lett volna.

Így döntöttünk tehát a június 30 mellett, amely meglehetősen érdekes programot tartogatott. Ha csak a külföldi előadókat nézzük, a nagyszínpad rögtön 18 órakor a brit Enter Shikarival kezdett, majd jött 21 órakor a Paramore, 00:10-kor pedig a Pendulum, ezen felül a másik, kisebb nagyszínpadon (OTP Junior) elég erős magyar névsor állt össze, Rúzsa Magdival, Kiscsillaggal illetve Tankcsapdával. Előzetesen úgy terveztük, hogy a 6 órai Enter Shikarival indítjuk a napot, azonban a közlekedés és az egyéb fennakadások (erről később) keresztülhúzták a számításainkat, ezért tulajdonképpen a Paramore volt az első koncert, amelyet végig álltunk.

Az előtte fennmaradó időben igyekeztünk felfedezni a fesztivál területét, és itt szembesültünk a VOLT talán legnagyobb hibájával: a rendezvény látszólag túlnőtte a Lövér kemping területét, és ugyan ez a nagyszínpadok előtti területen nem szembetűnő (óriási szabad terület van) a kisebb színpadok emiatt – főleg este – nagyon nehezen megközelíthetők. A berendezkedés meg úgy általában is kissé zavaros, a térképen sokszor nehéz kiigazodni, mert minden négyzetméterre esik vagy három különböző dolog. Ebből adódóan a csomagmegőrzőt is kisebb kínok folytán találtuk csak meg, a sajtókarszalag kiadóhelyét meg egyáltalán nem, pedig körbe kérdeztük a lehető legtöbb embert ezzel kapcsolatban.

img_20170630_210145.jpgA fesztiválnak ugyanakkor ezen felül nincsenek túl nagy hiányosságai, legalábbis egy nap alapján. Az infrastruktúra kifejezetten jó, a várost bejáró shuttle buszokkal könnyen felmehetünk a kempinghez, a mosdók számával sincsen különösebb probléma, az árak pedig egy ekkora fesztiválhoz mérten nem tűnnek elviselhetetlennek, nyilván abban az esetben, ha az ember nem akarja ájultra inni magát. Mi nem akartunk, szóval kifejezetten jól elvoltunk a fesztiválható kapható sörökkel (a Soproni IPA korsója 570-580 forint, a sima sör 520), és inkább kajára költöttük a pénzt. Ételválasztékban pedig kifejezetten jól domborít a fesztivál, kint volt például a Zing és a Paneer foodtruckja is, de kaphatók a klasszikus magyar vagy olasz ételek is, na meg a klasszikus gyros-gyrostál-falafel triumvirátussal és egyéb érdekes fogásokkal megfűszerezve.

Én a Paneer baconos sajtburgerét próbáltam ki, ami nagyjából 1600 forintért valódi sajtburger élményt tartogatott, a szendvicsben ugyanis egy óriási rántott sajt dominál, paradicsommal, coleslaw-val és persze a baconnel társítva (Dome ezt a győri Food Truck Shown is megkóstolta, fényképet találtok róla az Instánkon). Dome a BITE duplasajtos-csirkés szendvicse mellett döntött, amely csirkét, mozzarellát, cheddart, paradicsomot, salátát, ketchupot és majonézt tartalmazott, valamint rendkívül finom volt. Egyetlen hátránya, hogy nem lehet „szépen enni”, a sajtszósz gyakorlatilag folyt a szendvicsből, ami azonban összességében nem negatívum.

Na és a koncertek. Összességében csak két előadóval szeretnék foglalkozni, a Pendulummal és a Paramore-ral, elvégre gyakorlatilag miattuk látogattuk meg a rendezvényt. Kezdjük az utóbbival: a Paramore anno 2006-07 környékén egy elég karakteres punk beütésű bandaként fertőzte meg a világot, Hayley Williamsék projektje azonban az utóbbi években inkább new wave vonalat követve, szintetizátorral megspékelt és rádióban is könnyen adható számokat produkált az After Laughter című, idén megjelent albumján. A koncert ebből adódóan picit identitászavarosra sikeredett, egymást váltogatták a keményebb zenék és a popos dallamok, bár ez itt kifejezetten jól sült el, de ez nagyban köszönhető Hayley kiemelkedő hangjának és karizmájának. Az előadás hozta a Paramoretól elvárt szintet, összességében a legnagyobb klasszikusaikat eltolták (a Misery Business rajongós előadása most is jópofa volt), valamint adtak egy kicsi ízelítőt abból is, hogy nagyjából hogy képzelik el a banda új irányvonalát. Nekem egyelőre jobban bejön a múlt, de ez inkább ízlés kérdése.p1130455.JPG

A Pendulum pedig jobb szó híján szétverte a nagyszínpadot, a közönség meg majdnem minket. Az ausztrál banda épp most tért vissza a katatón állapotából, új albumjuk még nincs, szóval a közönség a legnagyobb slágereikre számíthatott. Ezt nagyjából hozta Rob Swire alakulata, azonban a koncert sokkal energikusabb volt, mint amire előzetesen számítottam. A Pendulum ugyanis gyakorlatilag megállás nélkül tolta végig a bő 1 órás koncertet, mindezt úgy, hogy a legnagyobb, Swire hangjára építő slágereket a számlista végére hagyták. Az egyetlen negatívum az előadással kapcsolatban, hogy a zenekar leginkább a „make some noiz” felkiáltással próbált kapcsolatot teremteni a közönséggel, ami alapvetően nem is lenne nagy gond, de kb. hetedjére egyhuzamban már elég unalmasnak hatott.

Összességében azonban kifejezetten jó fesztivál napunk volt, a kissé túlzsúfolt fesztiválterületen és a sajtókarszalagos zavarodottságon kívül nem tudunk negatívumokat felsorolni, persze egy-két sörösdobozt meg mojitot dobáló hülye emberen kívül, ami azonban nem a fesztivál hibája.

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr3712633845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása