Mostanában egyre jobban húz a szívem a desszertek felé, remélem, megbocsájtotok érte. :) Nem tudom megunni nagymamám receptkönyvének lapozgatását, és akárhányszor a Túrófánkhoz érek, muszáj elkészítenem. Gyors is, finom is, épp egy punnyadós vasárnap délutáni recept. Én személy szerint (házi) szilvalekvárral imádom, de azért barackkal sem rossz... :)
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 8 ek. liszt
- 3 ek. cukor
- 2 egész tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 cs. vaníliás cukor
És itt jön a legjobb része: az egészet összekeverjük, hagyjuk 20 percig állni, hogy a túró kiengedje a levét, és bekössön a liszttel. Egy jó szaftos masszát kell kapnunk, de a rendes fánkkal ellentétben nem nyújtjuk, még csak be sem gyúrjuk. Forró olajba két kanál segítségével beleszaggatjuk, sütjük, és fogyasztjuk.
A hardcore sütemény-evők porcukrozhatják is. :) Jó étvágyat!