Hedonista Hobbiblog

Jus & Calzone

Az utazó malac, akiért él-hal a világ

2017. március 07. - FroG

ziggy2.pngA disznók úgy élnek az ember tudatában, mint akik a legfinomabb haszonállataink között vannak és húsukkal, belsőségeikkel jó szolgálatot tesznek az emberi étvágynak. Azonban napjainkban már egy másik fontos nézőpont is elterjedt a sertésekről: ezek az állatok nem csak rendkívül intelligensek, de például a szívük felépítése is kísértetiesen hasonló a miénkhez, ebből adódóan rengeteg emberéletet mentettek már meg a billentyűik felhasználásával.

Mai cikkemben azonban nem a sertések alapvető anatómiai tulajdonságaival akarok foglalkozni, hanem szeretnék nektek bemutatni egy igencsak szórakoztató "példányt", akinek (és most engedjétek meg hogy kvázi személyként aposztrofáljam) hírneve futótűzként terjed a közösségi médiában és az internet más részein is, mint azt majd láthatjátok, nem véletlenül. Ziggy - mert hogy így hívják - ugyanis egy kifejezetten életvidám jelenségként szolgál az interneten: gazdáival, akik nagyjából gyermekükként szeretik, bejárja Észak-Amerika különböző területeit, és ezt gondosan dokumentálják is Facebook oldalának segítségével.

Ziggy és gazdái kalandja úgy indult, ahogyan az állatos kalandok általában indulni szoktak: az állatot törpemalacként, háziállatnak vásárolták, azonban a kis Ziggy csak tovább és tovább nőtt, végül viszonylag nagy méreteket öltve elérte a 110 kilogrammos súlyt is. A disznó folyamatosan egyre nagyobb sztár lett , azonban igazi kalandja egy költözéssel indult, amely gyakorlatilag majdnem csődbe vitte a családját is: a gazdái ugyanis a Karibi-térségről Amerikába történő hazaköltözés mellett döntöttek, azonban egy ilyen méretű állat mellett az utazás megoldása finoman szólva is macerás, és mint az kiderült, saját repülőgép bérlésével megoldható csak. Ennek az ára 15 ezer dollár lett volna (mai árfolyamon számítva kb. 4,5 millió forint), amelyet nyilván nem tudott zsebből kifizetni Ziggy családja.

A többi már történelem: internetes gyűjtés indult Ziggy utazásához, amely a nagy összefogásnak köszönhetően sikeres lett, ebből adódóan a költözést is sikerült kivitelezni. "Cserébe" Ziggy életét gyakorlatilag napról-napra dokumentálják gazdái, a közösségi médián keresztül megosztott képek nem csak szórakoztatóak, de megdobbanthatják minden állatszerető szívét - így az enyémet is.ziggy1.png

Mióta követem Ziggy oldalát (nagyjából egy éve), gyakorlatilag a fél USA-t bejárta már: ejtőernyőzött, hegyet mászott, sütkérezett az óceánparton, pitypangokat evett, vagy ünnepekkor különböző ruhát "öltött magára". Ziggy ugyanakkor nem csak egy szórakoztató jelenség, a Ziggy The Traveling Piggy gyakorlatilag branddé nőtte ki magát, a kis növésű disznó pedig óriási sikereknek örvend. Hivatalos weboldalán pólóktól kezdve sapkákon át egészen a vegán kutyacsontig mindenféle áru megtalálható.

Ennek a "terjeszkedésnek" azonban nem önös célja van: az eladott termékekből befolyó összeg a Ziggy's Refuge nevű, állatok számára épülő menedékház számára jelenet támogatást, amelyben Ziggy gazdái és barátai szeretnének a malachoz hasonló állatok számára egy jobb, biztonságosabb élőkörnyezetet kialakítani. 

Bár nem akkora sztár, mint a hozzá hasonlóan szórakoztató és milliós like szám fölött "produkáló" Esther (vele valószínűleg egy későbbi cikkben foglalkozunk majd bővebben), Ziggy  jelenség, igazi internetes celeb lett, akinek Facebook oldalát már 40 ezernél is többen kedvelik, ez a szám pedig az utóbbi időben rohamosan nő. Ziggy azonban egy egyszerű szórakoztató malacnál sokkal többé vált az utóbbi években: gazdái igyekezetének köszönhetően az állatvédelem, az állatok lelkével való törődés egyik szimbóluma lett. Ezen felül persze a képeinek szórakoztató oldalai is legalább ennyire fontosak, feltöltött fotóinak böngészése ugyanis garantáltan mosolyt csal minden állatszerető ember arcára. Ez pedig igazán megsüvegelendő. 

/A képek forrása Ziggy, az utazó malac hivatalos Facebook oldala/

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr5212300491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása