Hedonista Hobbiblog

Jus & Calzone

Teszt: Tres Amigos (Győr)

2017. július 05. - dome613

img_20170702_165629_1.jpgRégóta „hiánycikk” volt már Győr belvárosában és vonzáskörzetében egy olyan egzotikus(abb) étterem, ami kicsit kirántja az embert a magyar-olasz vonalról, amit a legtöbb vendéglátóhely meglovagol. A Tio Pepe bikaviadalának végére érkeztünk néhány évvel ezelőtt, azóta pedig nem volt igazán érdekes étterem Győrben – eddig.

Alig egy hónapja nyílt ugyanis a Liszt Ferenc utcában a Tres Amigos, nevéhez híven igazi mexikói „fenegyerek”, belső hangulatának köszönhetően hamar elragadott a burritok és quesadillák, na meg a tequilák hangulata, és izgatottan keztük el lapozgatni az egyébként szerencsére nem túl bő étlapot. Bizony szerencsére, mert ez azt jelenti, hogy nem vállalták túl magukat, és csak azt készítik el, amit tényleg megfelelő minőségben a vendég elé tudnak tenni az asztalra.

Amit elénk tettek az bizony rendben volt, méghozzá nagyon. Nyilván nincs valódi mexikói hasonlítási alapom, de ha Mexikóban elém tennék, ott is örömmel fogyasztanám el. Kellően fűszeres, csípős, harmonikus élményt kaptunk, a Csirkés Cazuela (balra) steak burgonyával olyan mértékben jelen volt a tányéron, hogy az életben maradásért küzdöttem, mire megettem, de üdítő volt benne a csíkozott kaliforniai paprika, a vörös vesebab és a főtt kukorica jelenléte is. A tetejére pirított tortilláról meg már ne is essen szó.

tamix.jpgMellé egy Sajtos Quesadillát (jobbra) fogyasztottunk, kolléga elmondása alapján füstölt sajtot és cheddart tartlmazott, szemmel pedig jól láthatóan voltak benne válogatott pirított zöldségek, úgy, mint lilahagyma, vörös vesebab és kaliforniai paprika. Mellé finom, lime-os, egzotikus guacamole mártogatósként, az egész pedig tejföllel meglocsolva és még egy kis cheddarral megszórva. Szemre engem ez is megvett, kollégát pedig a végére eltántorította a desszert evéstől, pedig nagyon határozott szándékkal figyelte ki magának a brownie-t mangófagyival… Talán majd legközelebb, mert, hogy ide még visszamegyünk, az is biztos.

img_20170702_164735.jpgAz árak a szokásos magyar kínálathoz egy fél fokkal magasabbak, de tapasztalataink alapján megérik az árukat. Kiegészítőként találunk még az asztalon két féle csípős szószt, méghozzá a győri Hottie Chili-től, valamint a berendezésen és a festésen kívül a „személyre szabott” Tres Amigos feliratú, kaktusz mintás fém gyertyatartó is feldobja a hangulatot. Látszik rajta, hogy igényesen, modernen szerelték fel a helyiséget, és az alátét papírok is hangulatosak. Egyedül talán csak a zene, ami hiányzott, egy jó mariachi számot még el tudtam volna képzelni.

Az étlapon egyébként még legalább 10 féle tequila, előételek és levesek is megtalálhatóak, tehát minden korosztály és étvágy megtalálja a neki kedvező összeállítást. Sok apróság tett hozzá a hely hangulatához, úgy látszik, a tulajdonosok értik a dolgukat, és ez örömre és kialakuló bizalomra ad okot. Hajrá Amigos!

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr5012636981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása