Hedonista Hobbiblog

Jus & Calzone

Heti recept: Málnás boszorkányhab

2017. augusztus 27. - FilmBaráth

Eljött az utolsó nyári hétvége, mindenki megcélozta a Balatont vagy a legközelebb lévő strandot, hogy még egyszer utoljára kistrandolja magát, mert jövő hét végén bizony már becsengetnek, és hivatalosan is kezdetét veszi az ősz. De addig még van egy kis időnk, élvezzük ki  még utoljára a kánikulát, ne most tüsténkedjünk a konyhában, lesz még arra elég időnk az év hátralévő részében. Viszont valami nasi mégiscsak kell, úgyhogy ideje előkapni egy ötperces összedobós finomságot, amely ráadásul könnyen elkészíthető diétás változatban is, ami nem nagyon árt a kilóinknak. A boszorkányhab tökéletes választás ilyen esetekre, mert igazából csak egy felturbózott tejszínhab, amit akármivel gazdagíthatunk, én málnával dobtam fel, de akármilyen gyümölcssel elkészíthető. (Recept: innen)

Málnás boszorkányhab

malnas_boszorkanyhab.jpg

Hozzávalók:

  • 40 dkg málna (mirelit is lehet)
  • 4 ek (nyírfa) cukor
  • 2 tk vanília kivonat
  • 1 citrom reszelt héja (1 ek citromlével helyettesíthető)
  • 4 dl habtejszín/kókusztejszín

Elkészítés:

Nagyon bonyolult elkészíteni a cuccot. A málnát összetörjük, átpaszírozzuk, hozzáadjuk a (nyírfa) cukrot, a citromhéjat és a vaníliakivonatot. Az előzőleg jól behűtött tejszínhabból (kókusztejszínből) közepesen lágy habot verünk, majd hozzáadjuk a málnapüre felét. A másik felét tálkába tesszük. lefedjük, és a tálkákba adagolt málnás habbal együtt elküldjük egy éjszakára szundikálni a hűtőbe. Másnap reggel fogunk egy adag boszorkányhabot, jól meglocsoljuk málnapürével, és már ájulhatunk is elfelé az ízorgián. Vigyázat, függőséget okoz!

malnas_boszorkanyhab_1.jpg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr8312780472

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: InterIgor 2- Interjú Toljánné Várhegyi Erzsi nénivel, a korosztályos női válogatott támadójával 2017.08.28. 09:42:10

InterIgor: minden, ami a sportban érdekes. Villáminterjúk sztárjainkkal. Interjú Toljánné Várhegyi Erzsi nénivel, a korosztályos női válogatott támadójával Igor: Jónapot kívánok Erzsi néni! Kérem, meséljen a tegnapi portugálok elleni összecsapásról! ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása