Eljött az utolsó nyári hétvége, mindenki megcélozta a Balatont vagy a legközelebb lévő strandot, hogy még egyszer utoljára kistrandolja magát, mert jövő hét végén bizony már becsengetnek, és hivatalosan is kezdetét veszi az ősz. De addig még van egy kis időnk, élvezzük ki még utoljára a kánikulát, ne most tüsténkedjünk a konyhában, lesz még arra elég időnk az év hátralévő részében. Viszont valami nasi mégiscsak kell, úgyhogy ideje előkapni egy ötperces összedobós finomságot, amely ráadásul könnyen elkészíthető diétás változatban is, ami nem nagyon árt a kilóinknak. A boszorkányhab tökéletes választás ilyen esetekre, mert igazából csak egy felturbózott tejszínhab, amit akármivel gazdagíthatunk, én málnával dobtam fel, de akármilyen gyümölcssel elkészíthető. (Recept: innen)
Málnás boszorkányhab
Hozzávalók:
- 40 dkg málna (mirelit is lehet)
- 4 ek (nyírfa) cukor
- 2 tk vanília kivonat
- 1 citrom reszelt héja (1 ek citromlével helyettesíthető)
- 4 dl habtejszín/kókusztejszín
Elkészítés:
Nagyon bonyolult elkészíteni a cuccot. A málnát összetörjük, átpaszírozzuk, hozzáadjuk a (nyírfa) cukrot, a citromhéjat és a vaníliakivonatot. Az előzőleg jól behűtött tejszínhabból (kókusztejszínből) közepesen lágy habot verünk, majd hozzáadjuk a málnapüre felét. A másik felét tálkába tesszük. lefedjük, és a tálkákba adagolt málnás habbal együtt elküldjük egy éjszakára szundikálni a hűtőbe. Másnap reggel fogunk egy adag boszorkányhabot, jól meglocsoljuk málnapürével, és már ájulhatunk is elfelé az ízorgián. Vigyázat, függőséget okoz!
Jó étvágyat!