Hedonista Hobbiblog

Jus & Calzone

Mit húzzunk fel idén ősszel? - Gardróbtippek a kifutóról

2017. szeptember 30. - Kata SWL

Ha megfigyeljük a kifutók őszi-téli kollekcióit, sok érdekességet és kontrasztot találunk. A klasszikus stílus képviselőinek sem kell attól félniük, hogy idén nem lesznek divatosak, de vannak merészebb vonalak is, amik meglepő, hogy ősszel jelennek meg, mivel eddig másik évszakhoz társítottuk az adott színt, textúrát vagy mintát. Mit érdemes idén beszerezni, ha trendik és csinosak szeretnénk lenni, és mi ajánlott kifejezetten a fashionistáknak? fashion_illustrations_of_street_fashion_bloggers_by_houston_fashion_illustrator_rongrong_devoe.jpg

roc_fw17_002.jpgHa körülnézünk a boltok polcain, sok stílussal találkozunk. Idén ugyanúgy hódit az elegancia, mint a vagányság; választhatunk púderrózsaszín szövet-, vagy fekete bőrkabátot is. Ami a színeket illeti: a cukorka- vagy púderrózsaszín, a pink, a piros meglepő módon dominál, holott eddig főként            Rochas

a tavaszi / nyári fashion weekeken találkozhattunk velük. Feketével, sötétkékkel, barnával, szürkével tompíthatjuk, elegánsabbá tehetjük a Barbie-rózsaszínt is ha félünk a kislányos hatástól; de egy fekete-fehér kombinációt is feldobhatunk vele. Ha élénk színt választunk mellé, friss hatást kelthetünk, de egy színskáláról is összeválogathatjuk a különböző darabokat, például pirosat a pinkkel. Merjük használni a színeket!

Nagy visszatérő a kifutókon a barna, de a klasszikus őszi színek is visszaköszönnek. Ne lepődjünk meg ha virágmintás ruhákat, blúzokat, hímzett farmernadrágokat, kabátokat, sapkákat látunk, a vörös árnyalataival együtt ezt sem kizárólag tavasszal viselhetjük.

Az elegancia jegyében a modellek fekete masnis fehér blúzokban, fehér gyöngysorokkal, gyönggyel díszített kiegészítőkkel, a fekete szoknya különböző fazonjaiban vonultak a Lanvin kifutóján. A fényesebb textúrák jellemzik a ruhadarabokat, mint például a szatén vagy a selyem, de bőrrel, és az évszakra szintén kevésbé jellemző tüllel és egyéb áttetsző anyagokkal is operált a divatház.                                    

lanvin_fall_winter_2017_2018_collection_paris_fashion_week3.jpg Lanvin FW 2017/18

A ladylike stílus nemcsak a Lanvin által megálmodott, komolyabb stílusban jelenik meg; az idei  őszi trendet a finom pasztellárnyalatok és fekete kifinomult vegyítése is jellemzi, a női test sziluettjét hangsúlyozó ceruzaszoknyákkal, testhezálló felsőkkel. Természetesen nem kell megfagynunk a divat kedvéért, a szoknyához válasszunk vastagabb harisnyanadrágot, a boltok cukorka- és púderrózsaszín, barack, bézs vagy halványlila színű vékony, de meleg (gyakran kasmírral kevert) pulóvereitől pedig roskadoznak a polcok.

A virágminták mellett a kockás és a pöttyös darabok is újra előtérbe kerülnek.

Idén is divat a rétegzés, vagyis az őszi/téli és a nyári ruhadarabok vegyítése. Akitől távol áll a fekete garbó és a szellős nyári selyemruha párosa, választhat a kész darabok közül is, pl. egy hosszabb fehér blúz és egy fekete míder keresztezését.

Inkább a fashionistáknak ajánlottak a fémes csillogású ruhadarabok; idén különösen az metálos fényű ezüst dominál. A metálos csillogás a sminktől, a körmökön át mindenhonnan visszakacsint majd ránk a hidegebb hónapokban.

fw2.jpgZimmermann, Mulberry és Michael Kors

Nagy visszatérő a leopárdminta. Blúz formájában elegáns irodai viseletként is megállja a helyét, de ha -bár szeretjük a mintát, nem igazán a mi stílusunk- egy-egy kiegészítőben, akár csak sálban is visszaköszönhet. 

cf745f5f4eacb0bca99afcbd807039a55a398c59.jpgDolce & Gabbana

Az idei ősz tehát a kísérletezés, a változás időszaka; az frissnek ható tavaszi színek mellett visszatért a neccharisnya, a bőr, a leopárdminta és a metál. Ezeket vegyíthetjük is; idén sem kell választanunk, hogy csak elegánsak, vagy csak vagányak leszünk-e. Merjünk kísérletezni a színekkel a szürkés, borongós időben is; válogassunk a vörös árnyalatai közül; hordjuk a pirosat pinkkel vagy cukorkarózsaszínnel, utóbbit párosítsuk military zöld darabokkal az izgalmas kontrasztért. Az itthoni (fast fashion) üzletek is a fenti trendeket követik, így nem lesz nehéz egy-két darabot beszereznünk, és többé az sem lehet kifogás, hogy Budapest nem divatváros. Én mindenesetre kilépek a komfortzónámból: előveszem a még sosem viselt bőr ceruzaszoknyámat, megspékelem az új rózsaszín kardigánommal, a hidegebb időben pedig visszatér a lassan 6 éves leopárdmintás svájci sapkám is. Mindenkinek javaslom a hasonló kísérletezést; a divatházaknak köszönhetően garantáltan nem lesz unalmas az idei őszünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr7512805214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása