Hedonista Hobbiblog

Jus & Calzone

Programajánló: Váljon egy estére Titanic kutatóvá!

2017. december 06. - Kata SWL

Az év végéig tartó budapesti Titanic kiállítás december 9-én rendhagyó programot kínál, ugyanis a vakmerő látogatóknak lehetősége nyílik arra, hogy különleges hangulatban, sötétben, elemlámpákkal tekintsék meg a tárlatot. Ebben a környezetben élesebbek a kontúrok, baljósabbak a tárgyak, a Titanic tragédiájának részletei még erőteljesebben tárulnak fel, a Titanic átkáról nem is beszélve... 

A Titanic kiállításról szóló cikkünket itt olvashatja.

cover.png

Az eseménynek külön pikantériát ad az, hogy novemberben Budapestre is lecsapott a Titanic átka: az ötmilliárd forintra biztosított tárlat a júniusi megnyitó óta több megmagyarázhatatlan sorscsapást szenvedett el. Az áramszünet, csőtörés és egyéb rejtélyes esetek után a szervezők döntése miatt a leginkább baljóslatú kiállítási tárgyat, egy halotti ruhát áthelyeztek, ugyanis az eset rossz érzéseket keltett mind a dolgozók, mind pedig az arra érzékeny látogatók körében. Alapvetően nem hiszünk a babonákban, és csak nevetve legyintettünk, amikor külföldi kiállításszervező kollégáink a Titanic átkáról beszéltek, azonban az elmúlt hónapok tapasztalatai arra késztettek, hogy átgondoljuk álláspontunkat. Ez a kiállítás mindenhol a világon furcsa, megmagyarázhatatlan események sorát vonzotta maga után, és most már tudjuk, hogy Budapest is beállt a sorba” - nyilatkozta Bátyi Dániel, a kiállítást szervező JVS Group Magyarország ügyvezető igazgatója. 

A látogatói és dolgozói visszajelzések arra sarkalltak, hogy az ismeretlen első osztályú utas öltönyét - amelyben minden bizonnyal a halálát lelte -, áthelyezzük egy kevésbé központi helyre, így csak azok tekinthessék meg, akik kimondottan erre kíváncsiak. Az érdeklődők egy része arról tájékoztatott minket, hogy az úgynevezett törmeléksávból, négy kilométeres mélységből felhozott öltöny kellemetlen érzéseket keltett bennük, de egyébként saját munkatársainkban is” - nyilatkozták a szervezők. Utóbbiakat én is csak megerősíteni tudom; hiába láthatunk több személyes, vagy használati tárgyat is, a tárlat leginkább letaglózó darabja a szinte hibátlanul ránk maradt férfi öltözet.  

ismeretlen_oltony_1.jpg

A Titanic átka kifejezés már a katasztrófa után is ismert volt, a megmenekült tengerészek például hiába próbáltak újra álláshoz jutni, egyetlen hajóra sem vették fel őket, mert a hajótársaságok tartottak a balszerencsétől. A Titanic legendáriumában komoly szerepet kapott egy állítólagos egyiptomi múmia, amely mendemondák szerint a hajóval együtt süllyedt el, azonban történészek megállapították, hogy ez minden bizonnyal csak egy mítosz. Azt azonban a mai napig nem sikerült megtudni, hogy az óceán fenekén talált elegáns úri ruha kihez tartozhatott egykoron - ez máig egyike a Titanic számos megoldatlan rejtélyeinek.

Miután a katasztrófa bemutatására szánt jégtömb több alkalommal is elolvadt, emellett kétszer evakuálni kellett a termeket áramkimaradás miatt, legutóbb pedig egy csőtörés okozott kellemetlen pillanatokat, az öltöny új helyet kapott. Az áthelyezést követően lecsillapodtak a kedélyek, és megszűnni látszanak a furcsa esetek. Mindenesetre érdemes felkutatni az öltöztet tároló vitrint, hiszen a zseblámpáknak köszönhetően még zsigeribb élményben lehet részünk, ahogy anno a Titanic felfedezőinek is lehetett. 

A jegyek száma a megfelelő élmény biztosítása miatt limitált. A rendhagyó esemény 20:00-kor kezdődik, az utolsó érdeklődőket pedig 22:30-kor engedik be. A kiállítás éjfélkor zár. Fontos, hogy a szervezők kérésének megfelelően minden vendég gondoskodjon saját elemlámpáról, mivel azt a belépőjegy ára nem tartalmazza. 

A jegyek a helyszínen és interneten is megvásárolhatóak. 

További információ: http://titanickiallitas.hu/hu/

 A FOODYNY is szívesen oszt meg tőlünk tartalmat!

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr5413435343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása