Hedonista Hobbiblog

Jus & Calzone

Szépségtrükkök, amik megkönnyítik az életed

2017. június 13. - Kata SWL

Akárhova is megyünk, nem tudjuk minden egyes pillanatban ellenőrizni a sminkünket, ami egy rúzsos fog vagy az elkenődött szemceruza miatt igen kínos helyzeteket tud teremteni. Aztán ott vannak a „vészhelyzetek”, amikor az ember lányának szüksége lenne valamire, de nincs otthon, beszáradt, kifogyott, összetört vagy csak szimplán sietnie kell… Következzen néhány tipp, ami megkönnyíti a nők életét.

75253e0531a15a72d385247558f347c2.jpg

  1. Ha reggelente táskás, karikás a szemed, finoman dörzsöld át egy jégkockával, azonnal felfrissül a szemkörnyéked és megszűnik a probléma. Marilyn Monroe trükkje, a hűtőben tartott kanál szintén működik. A jégkocka a pattanások pirosságát is csökkenti a hirtelen hideg miatt.

 

  1. Beszáradt a tégelyes szemhéjtusod? Készítsd az ecsetet, mikrózd meg alacsony fokozaton 3-5 mp-ig tető nélkül a tégelyt, és máris húzhatod a tusvonalat. (Csak végszükségben használd ezt a trükköt, valószínűleg lejárt a tus szavatossága, érdemes újat venni. Hasznos info: a legtöbb tégelyes szemhéjtus szilikonbázisú,így amikor használod,és épp’ húzod a tusvonalat, akkor is fedd le a tetejét, ugyanis a levegő fokozatosan szárítja. )

 

  1. Sajnos a felső szempillák tövénél használt tus és szemceruza is hajlamos a szemhéjra felkenődni a nap folyamán. Hogy ezt elkerüld, vékony rétegben vigyél fel a meghúzott vonalra a tus/ceruza színével megegyező személypúdert.

 

  1. A nagyobb szemekért; frissebb, nyíltabb tekintetért használj kevés fehér vagy testszínű/bézs szemceruzát az alsó vízvonalra. A fehér szemceruza a fáradt szemeknél különösen beválik, ugyanis a szem fehérebbnek tűnik tőle. Ha fokozni szeretnéd a hatást, a belső szemzugodba és közvetlenül a szemöldököd alá vigyél fel egy kis highlightert is.

 

  1. Ha krémesebb állagú rúzst használsz, könnyen előfordulhat, hogy összekeni a fogad. Ezt elkerülendő, az egyik mutatóujjad dugd a szádba, majd húzd ki. Az ujjadon egy kis karikába rajta lesz az a rúzsmennyiség, ami a fogadra került volna.

 the-right-way-to-put-on-makeup-into-700_1.jpg

  1. Az egyik alapszabály: ha minden nap használod a szempillaspirálod, 3 havonta cseréld őket. Ha vészhelyzet van és beszáradt, csomós a spirálod, tedd pár percre egy pohár forró vízbe, ez feloldja a festéket. Viszont utána azonnal dobd ki! Inkább vegyél egy újat, minthogy kötőhártya-gyulladásod legyen, vagy valamilyen komolyabb betegséget okozzon a termék. (A spirál használatakor, ahogy kihúzod és visszadugod a kefét, nagyon sok levegő és bacilus is bekerül a tubusba, mivel minden nap érintkezik a szemeddel is. )

 

  1. Hogy ne kenődjön el az alsó vízvonalra/alsó szempillasor tövébe húzott vonal, a szemceruza használata után egy kis ecsettel vigyél fel egy kis púdert a szemed alá.

 

  1. Sietsz, és hátra tűzve, esetleg copfban szeretnéd aznap viselni a hajad, de a babahajak kiállnak és nincs időd hajvasalásra, vagy más műveletre? Fogj egy tiszta fogkefét, fújj rá hajlakkot és fésüld át vele a kiálló részeket. Ha göndör hajad van és egy-két szál nagyon makacs, ismételd meg az adott részen.

 

  1. Hogy tartós legyen a rúzsod, szedj szét egy papír zsebkendőt, és annak az egyik rétegét fektesd rá a már kirúzsott ajkaidra, majd a zsebkendőn keresztül púderezd át a szád (érdemes fehér/átlátszó púdert használni). Ez a trükk rúzs mattításához is használható.

 

  1. A tökéletes cicaszemekért ragassz celluxot a szemed mellé, így húzd meg a vonalat, majd kösd össze a pillák tövébe húzottal. Kártya, vonalzó, bármilyen egyenes és masszív tárgy megfelel a ragasztó helyett (én néha a régi bankkártyámat használom).6a3cbb62e1df02ad6c468dba347aa45a.jpg
  2. Ha csak pár perced van sminkelni, válassz egy piros/pink (vagy bármilyen élénk színű, hangsúlyos) rúzst. Minden outfitet feldob, és máris nem érzed meztelennek az arcod, ráadásul mindenkinek jól áll. Ha az idődből még futja rá, igazítsd meg a szemöldököd és egy rétegben spirálozz. Voilá!

 

  1. Használd a rúzsod pirosítóként! Mosolyogj, majd az almácskáktól a füled irányába dolgozz el az arcodon egy kicsit belőle az ujjaddal. Ez a trükk nemcsak harmóniát teremt az arcodon, hanem napközben is jól jöhet, ha nincs nálad pirosító, de frissítenél a sminkeden, vagy üdébbnek szeretnél látszani.

 

  1. Nincs otthon testradír? Keverj össze egy kis kristálycukrot és olíva-, vagy kókuszolajat, esetleg kókuszzsírt. Még extra puha is lesz tőle a bőröd.

 

  1. Mindig legyen a táskádban egy fekete szemceruza és egy vörös rúzs. 2 perc alatt alkalmi, elegáns vagy bulisminket alkothatsz velük.

 

  1. Ha nincs időd hajat mosni, és száraz sampon sincs otthon, szórj a hajtövekre egy kis hintőport. Dolgozd el, fésüld át a hajad és kész is.

 

  1. Hogy megkíméld magad a pattanásoktól, és különféle szembetegségektől, minimum hetente mosd át alaposan az ecseteidet langyos vízzel és szappannal/babasamponnal.

 

  1. Lassan szárad a körömlakkod? Tegyél egy tál hideg vízbe jégkockákat, majd a fagyos vízbe mártsd bele a körmeid és tartsd benne egy kis ideig, sokkal gyorsabban megszárad.

 

  1. Ahhoz, hogy tartósabb legyen a parfümöd, kenj a pulzáló pontokra (pl. könyökhajlat, nyak, fül mögötti rész) illatmentes testápolót vagy vazelint, majd erre fújd az illatot.

 

  1. A tartósan göndör szempillákért hajszárítóval kicsit melegítsd fel a szempillagöndörítőd, és még melegen használd. Ne alkalmazd gyakran ezt a technikát, mert ahogy a hajat, úgy a szempillákat is roncsolja a hő.

 

  1. Ha egy régi, megtisztított szempillaspirálod keféjével egy kis hintőport viszel fel a pilláidra, majd ezután használod a spirált, nagyon szép dús hatás lesz a végeredmény. Ha nem marad meg a pilláidon a por, vigyél fel egy réteg festéket, ami „megfogja” a hintőport, majd jöhet a 2. réteg.186406872046781492_fiptbsxm_c_large.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr9712580445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása