Hedonista Hobbiblog

Jus & Calzone

A stílusromboló divat

2017. július 10. - Kata SWL

Sokak stílusát a divat határozza meg, pedig  közel sem szabadna. Mindig jön valami új, vagy a régebbieket ássuk elő: ma, ha Budapesten végigmegy az ember az utcán, minimum 10 nővel/lánnyal találkozik, akinek az éppen terítéken lévő fekete bársonyszalag (illetve továbbfejlesztett verziói), a choker látható a nyakában.  Mindig voltak és vannak dolgok, amik divatosak, de nem értjük, hogy miért, mert sokszor távol állnak a jó ízléstől.

Először is, szögezzük le, hogy nem attól lesz valaki stílusos és divatos, ha minden aktuális darabot magára aggat. Tudd, hogy mikor mit illik felhúzni, és hova, milyen alkalomra (pl. ha már Neked is van chockered, inkább csak fesztiválokra és hasonló bulikra tartogasd).  Másrészt, attól, hogy valami éppen „menő”, nem kell Neked is követned. Akkor leszel igazán divatos, ha követed a trendeket, de csak a stílusodhoz illő, a Neked valóban tetsző darabokat építed be a ruhatáradba, és variálód a már meglévőkkel.  

art-fashion-illustration-model-vogue-favim-com-54848.jpg

Ennek az ellentéte is igaz: ha valami bevált,;kiemeli az alakod, vagy magabiztossággal ruház fel, jól érzed magad benne, de már „nem divat”, attól nyugodtan hordd! Nekem a peplum ilyen. Homokóra alakom van, és aki hasonló testalkattal rendelkezik és valaha is utána olvasott, biztos vagyok benne, hogy számtalanszor találkozott ezzel a szóval. A peplumos szoknyák, ruhák a kedvenceim, több színben szereztem be belőlük és mindig megdicsérik, ha valamelyiket viselem, holott már 2-3 (?) éve „nem divat”, de elegáns, a maximumot hozza ki belőlem, ezáltal magabiztosabb is vagyok, úgyhogy nem izgat.

fd9307472af9b918dc49cc66d6114ea8.jpg

Vannak olyan trendek, amik már régóta nem aktuálisak (esetenként nem is értettük,hogy miért volt divat), mégis még mindig szembejönnek az utcán; emellett az idei divat néhány eleme sajnos tucattá vált, ezáltal lerombolva a lányok/nők stílusát. És persze ott vannak az örök bakik is, amik szintén évről évre felbukkannak. Mit kerüljünk, illetve mire érdemes odafigyelni, ha nem akarunk divatkatasztrófát idén nyáron?

1. Ha aktualitásról beszélünk: a szivárvány-, illetve a pasztellszínűre festett hajat hagyjuk meg maximum a fesztiválszezonra. Az ombre jelenséget sosem értettem, őszintén szólva nem is nagyon láttam olyat, akinek jól állt volna, de szerencsére 2 éve már ez sem divat. A legtöbb esetben olyannak tűnt, mintha egy alaposan lenőtt festett hajjal lenne dolgunk, ráadásul sokan rossz színt is választottak (pl. a sötétbarna hajukhoz szőkét), ami csak tovább rontott a helyzeten és a hajat is roncsolta, mivel gyakran kellett újrafesteni. Ha mindenképp’ ragaszkodsz a hajfestéshez, válassz valami új technikát, amivel természetes eredményt érsz el, ráadásul ki is emeli adott esetben pl. az arcod, vagy üdébbé teszi azt.

2. Póthaj? Soha! Félő, hogy soha nem fog teljesen kikopni a mindennapjainkból, de ha hosszú hajra vágysz, inkább növeszd meg, ápold és kíméld. A legjobban mindenképpen az egységes színű, egészséges és szép hajjal jársz, ugyanis mindig aktuális lesz és bárhol meg tudsz jelenni vele.ombre-5.jpg

3. Évek óta masszívan tartja magát a trend, de ha fizetnek sem fogom soha azt a (számomra) elképesztő bakit elkövetni, hogy nyári ruhához, szoknyához (amik ráadásul elegánsak, nőiesek,esetleg romantikusak) sport- vagy tornacipőt húzzak fel. Értem, hogy fontos a kényelem (bár ez esetben nem ez dominál), de egy balerinacipővel ugyanolyan komfortosan elvan az ember lánya, nem is melegít nyáron és még az összképen sem rondít.

1tutu.jpg

4. Körömcipő, szandál harisnyával. Ezzel a jelenséggel tavasszal,nyáron elegánsabb helyeken/vizsgákon egyre gyakrabban találkozom, amikor pl, egy pántos szandálhoz valaki testszínű vagy vékony fekete harisnyát húz. NE! Vagy válassz zárt cipőt, vagy mondj le a harisnyáról, még akkor is, ha netán a lábujjaknál nincs is varrás. Hiába csinos valaki bokáig, egy ilyen viselettel nem lesz sok sikere; nem ér fel a férfi szandál & zokni jelenséggel, de megközelíti azt...

bak4.jpg

5. A cicanadrág (habár a nevében benne van) 5 éve sem volt, és most sem nadrág. Tehát olyan felsőt, ami nem takarja el minimum a feneked, NE húzz fel hozzá, mert olyasmi látványt fogsz nyújtani, mintha pólóban és harisnyában szaladgálnál... Nem a sikk magasiskolája, ajánlatos messziről elkerülni.

6. A fehér blúz alá húzott fekete/piros (igazából a fehéren vagy testszínűn kívül bármilyen más színű) melltartó szintén közönséges. Ugyanez elmondható a nadrágok,szoknyák és bugyik esetében is. A franciabugyi magasságú "lábszárral" rendelkezdő sortok ugyancsak ide sorolhatóak. Ha a felsőd / ruhád pánt nélküli, a melltartód is legyen az (ezt vékonyabb pl. spagettipántok esetében szintén ajánlatos megfogadni).

7. Ma már "szabad" csíkosat pöttyössel, virágmintásat állatmintással viselni, én mégis azt javaslom, hogy ha ízléses szeretnél maradni, akkor egy mintás ruhadarabot válassz csak. Természetesen ha pl. van hozzá illő cipőd,táskád vagy bármilyen kiegészítőd, ha nem sok, akkor nyugodtan viseld őket együtt.

8. A vastag, platformos hernyó- vagy recés talpú szandálok szintén hódítanak idén. Nem tudom mennyivel kényelmesebbek egy sima sarunál/szandálnál, mivel még csak a felpróbálásuk felé sem hajlok (és nem is fogok); de ha netán viseled is, sportosabb öltözetet válassz hozzá. 

2060231092_1_1_3.jpg

Az elmúlt években igyekszem kevesebb, drágább, de minőségibb és időt állóbb darabokat vásárolni, amik nem egyszezonosak, jól kombinálhatóak és szinte bárhol meg tudok jelenni bennük. A metálszínű darabok, a kombinéket idéző ruhák jönnek-mennek, de nem kell beleolvadnod a tömegbe a 200. ezüst vastag, hernyótalpú szandállal azért, mert most szinte mindenki azt hordja. Imádom a fodrokat és illenek is a stílusomhoz, ezért természetesen ahogy divatba jött, én is beépítettem a ruhatáramba; imádom és hordom is őket. Nem dől össze a világ, ha egy adott szezonnak pl. csak a manikűr- vagy sminkdivatját teszed a magadévá, ahogy azt egyre gyakrabban én is teszem. 

Mindig öltözz a korodnak, az alkalomnak megfelelően, és minden impulzívvásárlás előtt jusson eszedbe Coco Chanel idézete: "A divat változik, a stílus örök".  

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr8212612311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása