Hedonista Hobbiblog

Jus & Calzone

Ajánló: Umami Bar&Burger (Nyíregyháza)

2017. április 22. - FroG

umami.jpgNyíregyháza gasztronómiai élete az utóbbi nagyjából 3-4 évben nem volt túl felpezsdültnek mondható, a rég nyitva lévő helyeken kívül csak egy-két új étterem próbálkozott meg valami újjal, ami aztán általában a kis forgalom miatti bezárással végződött. Ez az állapot nagyjából a tavalyi évig tartott, 2016-ban ugyanis kisebb fellendülés indult meg a szabolcsi megyeszékhely éttermi palettáján, és a klasszikus gyrosozókon túl új, innovatív helyek is nyitottak. Ezek sorát erősíti a 2016 áprilisában, a város egyik kedvelt pubja helyén nyílt Umami is, amely ugyan első látásra csak egy standard burgerezőnek tűnik, az étterem választéka és ízvilága ettől jóval többet kínál. 

Az Umami Nyíregyháza egyik legjobb környékén, a belvároshoz viszonylag közel, vagyis igazából annak a szélén helyezkedik el, ebből adódóan kiváló forgalomnak is örvendhet. A választék elsősorban a gyorsabb ételekre épül, az étlapon a dönerek pitában, tortillában és tálban (sima és extra változat) szerepelnek, ugyanakkor kérhetünk helyben készült húspogácsákkal ellátott kézműves burgereket, ezekből 8 ajánlatot találhatunk a menün, amelyből az egyikben mi saját magunk állíthatjuk össze a buciban szereplő alapanyagokat az étterem kínálatából.

doner-tal.jpgAz utóbbi hetekben jó néhányszor meglátogattuk az Umamit, hogy minél szélesebb spektrumon végigkóstolhassuk a kínálatot, ezzel kissé egyetemesebb véleményt alkotva a helyről, nyilván a menüt végigkóstolni főleg időhiány miatt nem volt módunk. Elsősorban a dönereket kóstoltuk végig, ettünk pitát, tálat, extra tálat és tortillát, sőt, utóbbit többször is alkalmunk volt megkóstolni, elsősorban a kiemelkedő minősége miatt. Ezekről a fogásokról elmondható, hogy összességében mindig finomak voltak, és ami még fontosabb, az alapanyagok abszolút frissnek érződtek, még este, a záráshoz közelítve sem kóstoltunk olyan zöldséget vagy húst a tányéron, ami "maradékszagú" lett volna. Nyilván bizonyos szempontból szomorú, hogy ezt ki kell emelnünk, de a kezünket a szívünkre téve valljuk be, hogy a vásárló át nem verése a mai magyar viszonyok között igencsak kiemelendő tulajdonság.

A legjobb a dönerek közül egyértelműen a tortilla volt, jól megtekert, finom és megfelelő arányban összeállított fogást kaptunk, amelyhez csirke valamint borjú húst választhattunk. A tortilla bár kiemelkedő, a dönerek közül ez a legolcsóbb (890 forint), de ahogy az alapanyagokkal, úgy az étel méretével sem volt gondunk, éppen olyan mennyiséget kaptunk, amivel jól lehet lakni, de azért egy-két falat még lecsúszik mellé, ha esetleg desszertre vágynánk. Természetesen döner tálat is választhatunk, sült burgonya, rizs, vagy bulgur körettel, de a pita tésztát ugyanúgy megkapjuk a tetejére, ez számomra egy kifejezett pozitívum volt (nem sok helyen találkoztam még ilyennel). A hús ugyebár adott, az öntet finom, és elég sokféle zöldség jár hozzá, a hagyományos jégsaláta-paradicsom-uborka triumvirátus mellé egy adag lila káposztát is kapunk, ez is nagyon tetszett benne - és nem kicsit lehet vele jól lakni (a fenti képen pont egy döner tál látható).

13124700_1236666373029509_1042723650521980494_n.jpgA belső tér tágas, modern, de mégis egyszerű és családias. Belépéskor egyből magára vonzza a tekintetet a hatalmas melegen tartó pult, ahol sorakoznak a jobbnál jobb falatok, és amiből kedvünkre válogathatunk. Nincs túl sok asztal, de nem is kell ennél több, hiszen akkor elvesztené a tágasságát a tér, pont jól van ez így, ráadásul a meglévő asztalok mind 4-6 személyesek, így bőven jut hely a vendégek számára. Élhetünk előre fizetési opcióval is (rendelésfelvétel a pultnál), de fizethetünk később is, nincs erre különös előírás vagy szabályzat. 

Ha valakinek nem nyerné el a tetszését az étlap, heti menüvel is készülnek, egy újabb alternatívát szolgáltatva a vendégeknek. Térjetek be, és próbáljátok ki Ti is, de akár ki is szállítják! (Nem, ez nem egy fizetett hirdetés volt, csak szimplán szeretjük.)

A bejegyzés trackback címe:

https://jusandcalzone.blog.hu/api/trackback/id/tr512412049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása