Ebben a pokoli forróságban egy-egy sör vagy fröccs mellé bizony jól esik, ha néha valami izgalmasabbat, érdekesebbet fogyasztunk, meg persze az sem utolsó, ha kertiparti alkalmával meg tudjuk villantani ismerőseinknek a tudásunkat. Gondolnunk kell ugyanakkor azokra is, akik nem fogyasztanak alkoholt, így övék lett a plusz egy lehetőség, a másik három pedig szigorúan 18+.
1. Hűsítő Colorado
- 3 dl hideg szóda
- 3/4 citrom leve
- 4 cl cukorszirup
- 4 cl whisky
- 4 db kimagozott cseresznye
- jég
Egy shakerbe tegyük bele a cseresznyét, a jeget, a citromlevet, a cukorszirupot és whiskyt, majd jól rázzuk össze és szűrjük egy jéggel teli pohárba, majd engedjük fel a szódával.
2. Epres mojito
- 8 szelet citrom
- mentalevél
- 4 cl rum
- 2 cl citromlé
- 4 db eper
- 2 cl cukorszirup
- jég
A shakerbe tegyük bele a citromot, epret és mentalevelet, majd a jeget, a citromlevet és a rumot is, és jól rázzuk össze. Jéggel teli pohárba szűrjük.
3. Grúzia
- 6 cl bourbon
- 4 cl baracklikőr
- 4 cl citromlé
- 2 cl juharszirup
- mentalevél
- 3 dl rostos baracklé
- jég
Egy kancsóba tegyük bele a bourbont, a citromlevet, a szirupot, a likőrt, és addig keverjük, ameddig a juhar el nem olvad, majd egy órára a hűtőbe tesszük. Ha letelt, hozzáadjuk a baracklevet, a mentaleveleket és a jeget, majd jéggel teli poharakba töltjük.
3+1. Áfonyás-mentás limonádé
- egy tál friss áfonya
- mentalevél
- 6 pohár víz
- fél pohár cukor
- fél pohár citromlé
Egy nagy kancsóba öntsük bele az áfonyát és a mentaleveleket, és kicsit törjük meg. Tegyük hozzá a vizet, a cukrot és a citromlevet, majd addig keverjük, míg a cukor el nem olvad. Ha kell, tegyünk bele még cukrot vagy citromlevet, és jéggel teli pohárba szervírozzuk.